Kenniscentrum voor particulieren

Kenniscentrum

Je vraag niet gevonden? Gebruik onze intelligente zoekfunctie of stuur ons een mailtje met je vraag.

Is het normaal dat mijn omvormer lawaai maakt?

Sommige omvormers bevatten een ventilator voor de koeling van de omvormer. Het kan zijn dat je deze hoort zoemen wanneer de omvormer in werking is.

Wanneer de omvormer elektriciteit van de zonnepanelen omvormt naar bruikbare elektriciteit (DC naar AC) kan het zijn dat je omvormer een zoemend geluid maakt.

Wanneer de omvormer opstart of in slaapstand gaat kan je enkele “klikken” horen. Dit is normaal, in de omvormer zit een soort schakelaar die opent of sluit wanneer de omvormer zich koppelt met het elektriciteitsnet.

 

Eco technics - zonnepanelen, groene energie

Aanmelden en Premies

Vragen in verband met het aanmelden van je zonnepanelen en het verkrijgen van eventuele premies ontdek je hier. Ontdek hier het antwoord op jouw vragen.
Eco Technics- Kenniscentrum zonnepanelen algemeen

Algemeen

Ontdek onder deze categorie een antwoord op algemene vragen in verband met jouw installatie.
Eco Technics- Kenniscentrum zonnepanelen keuring

AREI keuring

Elke installatie moet worden gekeurd. Heeft u vragen over uw keuring? Kijk dan snel onder deze categorie of uw vraag erbij staat.
Eco Technics- Kenniscentrum zonnepanelen

Fluvius

Je produceert zelf groene energie. Dat moeten we melden aan de netbeheerder Fluvius. Als je hierrond vragen hebt kan je ze vast en zeker vinden onder deze categorie.
Eco Technics- Kenniscentrum - omvormer

Omvormer

Elke PV-installatie heeft een omvormer. De omvormer werkt volledig automatisch en is onderhoudsvriendelijk. Vragen in verband met je omvormer kan je zeker onder deze categorie terugvinden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwste activiteiten en inzichten.