Samen voor groene energie

Eco technics is ontstaan uit het geloof in een groene toekomst.

In 2007 werd Eco Technics opgericht door Wim Eelen en Bart Van Loy. Uit enthousiasme, uit overtuiging en uit geloof in een groene toekomst. Het bedrijf kwam er nadat Wim en Bart, lang voor de grote vraag naar zonnepanelen, zonnepanelen legden op het dak van Wim zijn privé woning. Allebei geloofden ze sterk in hernieuwbare energie.

Werken bij Eco Technics - Zonnepanelen laadpalen, Batterijopslag
Industriële Zonnestroominstallaties - zonnepanelen voor bedrijven

Zonnepanelen een sterk verhaal

De expertise van zelfstandig elektricien Bart en de groene gedrevenheid van Wim maakten een succes van Eco Technics! De focus lag voornamelijk op het opwekken van elektriciteit vanuit hernieuwbare bronnen. Windenergie bleek geen evidentie te zijn gezien de lange doorlooptijd en vergunningsprocedures. Zonnepanelen daarentegen waren een “match made in heaven”. De elektrische achtergrond van Bart zorgde vanaf start voor een sterke pijler binnen Eco Technics. Bij het bouwen van een zonnepaneleninstallatie komt ook een bouwtechnisch aspect aan bod. Dit tezamen met de commerciële gedrevenheid van Wim zorgden meteen voor de tweede sterke pijler binnen Eco Technics. Met het TOP-Team dat we vandaag bij Eco Technics hebben maken we van elke opdracht onze missie om klanten tevreden te stellen met hun investering in zonnepanelen.

Onze Sterkte

Eigen team van top monteurs, hoogstaande en duurzame materialen

Met hun eigen team van top monteurs, hoogstaande en duurzame materialen én de snelle en stipte plaatsing werd Eco Technics al gauw een klinkende naam in de wereld van de zonnepanelen.

Eco Technics gelooft dat er voor elke dakconstructie een passend antwoord bestaat! Eco Technics biedt een investering met perspectief.

Er zal altijd gestreefd worden naar kwaliteit, service, een optimale prijs/kwaliteit verhouding en een maximale klanttevredenheid.

Eco technics - Quote - wit
En de toekomst?
Die zien wij heel groen in!

Ondertussen bestaan we meer dan 15 jaar, en blijft het team evolueren, vernieuwen en de laatste ontwikkelingen volgen.

Onze Historiek

Het ontstaan van Eco Technics

Eigen woning
Het kriebelde van enthousiasme en nieuwsgierigheid om zonnepanelen te installeren. Laten we dat maar eens eerste testen bij onszelf!
2007
Eerste kantoor
Zonnepanelen werden bij iedereen stilaan een gekend begrip. De vraag steeg en zo werd ook het team groter. Eco Technics verhuisde naar de kantoren op de Veldstraat in Brecht.
2010
1000 ste installatie
Een fantastisch moment. Bloed, zweet en tranen maar met het fantastische team werd de 1000 ste installatie een feit.
2015
Verhuis nieuwe gebouwen
In 2017 verhuisde Eco Technics naar de nieuwe kantoren en magazijnen op de Ringlaan in Brecht.
2019
Start van onze zelfbouwpakketten
In 2020 lanceerden we bij Eco Technics iets nieuw. Klanten die zelf hun installatie willen bouwen kunnen beroep doen op een zelfbouwpakket op maat samengesteld door de experten binnen Eco Technics.
2022
Installatie DC snellader
2022 was het jaar van snelheid, zo steeg niet enkel de vraag naar zonnepanelen aan een ongezien tempo. Het opladen van elektrische wagens ging ook bliksemsnel dankzij de installatie van een DC snellader. De eerste in de geschiedenis bij Eco Technics.
2023
Eerste Industriële Batterij op onbalans
In december 2023 installeerde we één van onze eerste slimme industriële batterijen. Deze batterijen optimaliseren het gebruik van zelf opgewekte duurzame energie bij onze klanten. Aanvullend zullen ze opladen of ontladen in functie van de opportuniteiten die zich op de onbalansmarkt bevinden. Een succesvolle en duurzame samenwerking tussen Eco Technics - Octave en energieleverancier YUSO.
A
A
A
2006
Oprichting Eco Technics
De installatie van de eerste zonnepanelen was een succes. Wim en Bart besloten in 2007 officieel Eco Technics op te richten. HOERA!
2009
Eerste groot project
De vraag naar industriële projecten kwam snel. Dankzij de sterke elektrische pijler binnen Eco Technics gingen we de uitdaging aan en werd het eerste industriële project meteen een succes. Velen volgden...
2013
Aankoop industriegrond
In 2015 investeerden we in een grote milestone. De aankoop van een industriegrond in Brecht.
2017
Installatie eerste openbare laadpaal
In 2019 installeerden we de eerste publieke laadpaal. De publieke laadpaal maakte het mogelijk dat iedereen met een laadpas zijn wagen tegen betaling kon opladen.
2020
Start Nieuwbouw Eco Technics
Eco Technics groeit en om die groei te ondersteunen bouwen we nieuwe kantoren en magazijnen op de Ringlaan in Brecht. Voor diegenen die dachten gebeurde dat in 2017 niet al eens? Absoluut maar er was snel nood aan een grotere locatie. We hopen jullie snel te verwelkomen op onze nieuwe locatie.
2022
Fusie Eco Technics & ADW
Deze tijdlijn vat alle belangrijke milestones en groeifases van Eco Technics samen. In 2023 maakten we een belangrijke stap in de verdere groei van onze organisatie door te fuseren met ADW dakwerken en Waterland Private Equity.
2023
Uitbreiding kantoren Eco Technics
De afgelopen twee jaar groeide het Eco Technics team fors. Om de groei van Eco Technics een extra boost te geven zullen we binnenkort starten met het bouwen van een nieuw kantoor in de Ringlaan. Meer groot nieuws! Ondertussen investeerde we in de Ondernemerslaan in extra kantoren en een magazijn! De voormalige kantoren van LSB krijgen zo een nieuw leven.
Eco technics team

Onze vakmannen en -vrouwen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwste activiteiten en inzichten.