Kenniscentrum voor particulieren

Kenniscentrum

Je vraag niet gevonden? Gebruik onze intelligente zoekfunctie of stuur ons een mailtje met je vraag.

Hoe werkt mijn omvormer?

De omvormer van de zonnepanelen is een volautomatisch toestel. Eén van de vele voordelen aan een zonnestroominstallatie is dat deze erg onderhoudsvriendelijk is en om geen aandacht vraagt.

Wanneer er tijdens de ochtend voldoende zon- of daglicht beschikbaar is zal de omvormer opstarten, het toestel doorloopt enkele veiligheidstesten en zal hierna opstarten en elektriciteit maken.

Wanneer de elektriciteit op het net wegvalt zal de omvormer dit detecteren en omwille van veiligheidsredenen uitschakelen. Hij zal zelf detecteren wanneer de elektriciteit opnieuw aanwezig is zodat hij kan heropstarten.

Wanneer tijdens de avond er niet genoeg zon- of daglicht meer aanwezig is zal de omvormer zichzelf uitschakelen. De elektriciteit die je dan verbruikt is afkomstig van het net of eventueel een batterij.

Eco technics - zonnepanelen, groene energie

Aanmelden en Premies

Vragen in verband met het aanmelden van je zonnepanelen en het verkrijgen van eventuele premies ontdek je hier. Ontdek hier het antwoord op jouw vragen.
Eco Technics- Kenniscentrum zonnepanelen algemeen

Algemeen

Ontdek onder deze categorie een antwoord op algemene vragen in verband met jouw installatie.
Eco Technics- Kenniscentrum zonnepanelen keuring

AREI keuring

Elke installatie moet worden gekeurd. Heeft u vragen over uw keuring? Kijk dan snel onder deze categorie of uw vraag erbij staat.
Eco Technics- Kenniscentrum zonnepanelen

Fluvius

Je produceert zelf groene energie. Dat moeten we melden aan de netbeheerder Fluvius. Als je hierrond vragen hebt kan je ze vast en zeker vinden onder deze categorie.
Eco Technics- Kenniscentrum - omvormer

Omvormer

Elke PV-installatie heeft een omvormer. De omvormer werkt volledig automatisch en is onderhoudsvriendelijk. Vragen in verband met je omvormer kan je zeker onder deze categorie terugvinden.
Eco technics - Specialist in Zonnenpanelen

Zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen dat doe je niet elke dag. Ook na je aankoop heb je misschien nog wel een vraag. Onder deze categorie kan je enkele vragen terugvinden in verband met je zonnepanelen.

Interesse in een samenwerking met Eco Technics?

Zonnepanelen, thuisbatterij, snelladers… Wij hebben het allemaal.

Onze adviseurs komen met plezier ter plaatse om jouw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Stuur een bericht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwste activiteiten en inzichten.