Hernieuwbare energie installateur Eco Technics en dakdekkersgroep ‘ADW – Adidak – Aditoit’, komen samen in één groep om hun gezamenlijke groeiambities te ondersteunen

Nieuwe fusie tussen ADW & Eco Technics

ADW, Adidak en Aditoit zijn sinds einde jaren ’80 actief in de installatie van platte daken, vanop drie locaties in België (Lochristi, Herentals en Fernelmont). Eco Technics, gevestigd in Brecht, is reeds sinds 2007 actief in installatie van hernieuwbare energie systemen.

Omwille van de gelijklopende groei-ambities en de sterke complementariteit tussen de bedrijven hebben ze zich verenigd in één groep, ondersteund door externe partner Waterland. Via deze samenwerking willen Eco Technics en ADW-Adidak-Aditoit de bestaande en nieuwe klanten nog beter bedienen met een gezamenlijk aanbod op vlak van isolatie, dakdichting & hernieuwbare energie oplossingen. Daarnaast heeft de groep ambities om bijkomende complementaire bedrijven binnen de sector aan de groep toe te voegen, om zo de groep nog verder uit te bouwen en te versterken.

De dagelijkse werking van de verschillende bedrijven zal hierdoor niet wijzigen, en het bestaande management team blijft aan boord. In de uitvoering van deze groeistrategie zullen de bestaande waarden, manier van werken en relaties centraal blijven staan. De groep creëert een gezamenlijke omzet van meer dan €50m.

Bart Vanrutten en Koen Matthys (ADW-Adidak-Aditoit): “De samenwerking met Eco Technics kan ons helpen in het realiseren van de volgende groeistappen en het verbreden van ons dienstenaanbod. Samen met het hele team kijken we uit naar de verdere samenwerking”

Wim Eelen en Bart Van Loy (Eco Technics): “Samen met ADW-Adidak-Aditoit willen we een centrale rol spelen in de energietransitie, waarbij onze relevante expertises samen kunnen gebundeld worden om onze klanten nog verder te kunnen ontzorgen. Met Waterland hebben we ook een complementaire en ervaren partner gevonden die onze bedrijven verder zal ondersteunen.”

Over ADW, Adidak & Aditoit

ADW (Lochristi, www.adw.be), Adidak (Herenthout, www.adidak.be) en Aditoit (Fernelmont, www.aditoit.be) zijn actief in installatie van platte daken, met een focus op de industriële markt, waarbinnen zowel nieuwbouwprojecten als renovaties worden uitgevoerd. De drie bedrijven zijn actief op de Belgische markt, elk met hun eigen kernregio rondom het hoofdkwartier. De drie bedrijven hebben samen een personeelsbestand van meer dan 100 werknemers en hebben reeds meer dan 15 miljoen m² daken gedicht.

Over Eco Technics

Eco Technics (Brecht, www.ecotechnics.be) is gespecialiseerd in de installatie van zonnepanelen, laadpalen en industriële batterijopslag en dit zowel voor de industriële als de residentiële markt. Het werkgebied situeert zich voornamelijk in Vlaanderen, met grote focus in provincie Antwerpen. Eco Technics stelt 32 werknemers te werk en installeert jaarlijks >30 MW aan zonnepanelen.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwste activiteiten en inzichten.