Investeringsfonds Waterland stort zich op installateurs van zonnepanelen

“Hernieuwbare energie installateur Team Green vervoegt zich bij groep ADW Eco-Technics ”

Lokeren, 20/03/2024 – Team Green, een installateur met 17 jaar ervaring in hernieuwbare energiesystemen gaat verder met het gelijkgestemde Eco Technics en dakdekkersgroep ADW-Adidak, ondersteund door de strategische visie van Waterland.

Een rijke geschiedenis en diepgaande kennis

De integratie van Team Green symboliseert een strategische beweging naar het bieden van een compleet spectrum van hernieuwbare energie oplossingen zoals zonnepanelen, batterijopslag en laadpalen. Team Green, ontstaan uit de eerdere fusie van de in 2006 opgerichte bedrijven

Waterland-Eco-Technics-Team-Green-zonnepanelen
Waterland-Eco-Technics-Team-Green-zonnepanelen

Solarroof en Solar Constructs (met dochterbedrijven Charge4u en S4Charge), brengt een rijke geschiedenis en diepgaande kennis in het veld met zich mee.

ADW Eco Technics, een samenvoeging van Eco Technics en de dakdekkersgroep ADW – Adidak – Aditoit, heeft een lange geschiedenis van uitmuntendheid in de installatie van platte daken en hernieuwbare energie systemen, zowel bij particulieren maar vooral bij bedrijven. Zij fuseerden vorig jaar op initiatief van het strategisch investeringsfonds Waterland.

 

 

Gelijklopende ambities

Omwille van de gelijklopende groei-ambities en de sterke complementariteit tussen de bedrijven treedt nu ook Team Green toe tot deze groep. Via deze samenwerking willen zij de bestaande en nieuwe klanten nog beter bedienen met een gezamenlijk aanbod op vlak van isolatie, dakdichting & hernieuwbare energie oplossingen. Daarnaast heeft de groep ambitieuze nationale en  internationale ambities om bijkomende complementaire bedrijven binnen de sector aan de groep toe te voegen, om zo de groep nog verder uit te bouwen en te versterken.

De dagelijkse werking van de verschillende bedrijven zal hierdoor niet wijzigen, het bestaande management team blijft aan boord. In de uitvoering van deze groeistrategie zullen de bestaande waarden, manier van werken en relaties centraal blijven staan.

Het bundelen van deze vaardigheden en kennis is noodzakelijk om een competitieve positie te behouden in deze snel evoluerende markt. De groep bundelt meer dan 40 jaar ervaring en vertegenwoordigt 80 miljoen euro omzet. Door de inzet van intussen meer dan 200 werknemers kan de groep totaalprojecten aanbieden van A tot Z.

 

Samen spelen we een centrale rol

Wim Eelen (Eco Technics ADW) : “Samen met Team Green willen we een centrale rol spelen in de energie transitie, zowel bij particulieren als bij bedrijven. Onze relevante expertises kunnen samen gebundeld worden om onze klanten nog verder te ontzorgen. Door de sterke verankering van Team Green in de provincies Oost en West Vlaanderen is de groep nu in staat om klanten in gans Vlaanderen te bedienen.”

 

Laurenz Sabbe en Henk van Laere (Team Green): “De samenwerking met Eco Technics ADW kan ons helpen in het realiseren van de volgende groeistappen met een gediversifieerder dienstenaanbod. De consolidatiegolf in onze sector is volop bezig en daarop hebben wij de laatste jaren volop ingezet. Met Waterland aan onze zijde zetten we nu verder de turbo op de groei”

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwste activiteiten en inzichten.