Internationale Dag Van De Zon

Vandaag, 3 mei is het internationale dag van de zon.

De zon is een belangrijke energiebron, één van de meest duurzame energiebronnen die we hebben.

Wist je dat de zon een hemellichaam is waar de aarde omheen draait. De zon dagelijks zorgt voor de nodige dosis energie die we dagelijks op aarde nodig hebben.

Zonder zon is er nu eenmaal geen aarde. De zon zorgt continu voor de nodige warmte op aarde, zelfs tijdens de winterperiode. 😉 Want zonder zon zou de aarde ijskoud en levenloos zijn.

Ook planten houden van de zon, zo gebruiken planten het zonlicht om aan fotosynthese te doen. Zonder zon zouden planten niet kunnen groeien.

Maar ook voor ons is de zon van groot belang. Zo zijn het de fotonen in het zonlicht die ervoor zorgen dat onze zonnepaneleninstallaties elektriciteit kunnen opwekken.

Elk zonnepaneel bevat individuele zonnecellen die het zonlicht capteren en omzetten naar elektriciteit. Een goede zaak voor jou en de planeet.

Vlaanderen in volle energietransitie  

Wist je dat we de afgelopen jaren al een enorme groei hebben gerealiseerd binnen de energietransitie. Er is natuurlijk nog veel werk aan de winkel maar daar wordt elke dag aan gewerkt.

Zo zijn er in Vlaanderen maar liefst 762 491 PV-installaties. Dit is goed voor een totaal vermogen van maar liefst 5GW. Voor wie dacht dat 5GW al veel is, het geraamde zonne-potentieel in Vlaanderen licht op +/- 56,96GW. Nog veel daken waar we zonnepanelen op kunnen leggen!

Ben je benieuwd naar alle gegevens rond energieproductie in Vlaanderen? Ga zeker eens kijken op deze website van het VEKA.

Wil jij ook genieten van de zon? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Onze adviseurs bekijken graag met jou tijdens een kennismakingsgesprek de mogelijkheden.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwste activiteiten en inzichten.