Industriële Batterijopslag

Industriële Batterijopslag

Een investering op maat van uw onderneming

Als onderneming investeren in industriële batterijopslag is geen alledaagse investering. Zo komen er heel wat energetische, financiële en veiligheidsaspecten naar voor waar een goede begeleiding key tot succes is. Wanneer je een zonnepaneleninstallatie hebt liggen, is een volgende stap voor jouw onderneming misschien wel een industriële batterij.

Flexibiliteit, openheid en onafhankelijkheid staan centraal binnen het batterijverhaal bij Eco Technics. We bieden een oplossing met perspectief en bekijken graag op maat van jouw aansluiting, energieverbruik en investeringsstrategie welk systeem we best bij jou implementeren.

Batterijopslag voor bedrijven

De rendabiliteit van een industriële batterij berust zich op enkele belangrijke pijlers. Het is niet altijd mogelijk binnen elke business case op alle pijlers de meest gunstige resultaten te boeken. Een doorgedreven analyse is dan ook zeer belangrijk.

Industriële Batterijopslag voor bedrijven

Verhogen van de autoconsumptie

Wanneer je reeds zonnepanelen hebt liggen en een bepaalde hoeveelheid van de opgewekte elektriciteit wordt geïnjecteerd, kan een industriële batterij het eigen verbruik verhogen. Wat de impact hiervan is, hangt af van het restverbruik en de hoeveelheid geïnjecteerde stroom.

Opgelet, de energie die naar de batterij vloeit injecteer je op dat moment niet meer, hiervoor ontvang je dan ook geen injectievergoeding. De winst zit hem dus in de afnameprijs (€/MWh) - injectievergoeding (€/MWh)
1
Industriële Batterijopslag voor bedrijven
Industriële Batterijopslag voor bedrijven

Peak Shaving

Dankzij een industriële batterij kan je besparen op het capaciteitstarief. Dit geldt zowel voor laagspanningsaansluitingen als aansluitingen op middenspanning.

De te realiseren besparing hangt af van het vermogen dat jouw onderneming effectief van het net afneemt. Deze gegevens komen we te weten door de kwartuur meetgegevens te analyseren.
2
Industriële Batterijopslag voor bedrijven
Industriële Batterijopslag voor bedrijven

Arbitrage Day-Ahead

Heb je een dynamisch energiecontract? Dan kan je industriële batterij zelf kiezen wanneer er bewust energie van het net zal afgenomen worden om zo de duurdere momenten van de dag door te komen. De energieprijzen voor de volgende 24 uur zijn meestal rond het middaguur van de dag ervoor gekend. Het slimme algoritme van de batterij kiest dan zelf wat de verstandigste keuze is.
3
Industriële Batterijopslag voor bedrijven
Industriële Batterijopslag voor bedrijven

FCR

De netfrequentie in Europa is 50Hz. Dit getal is zeer belangrijk en moet te allen tijde binnen strikte normen vallen. Elia waakt over de netfrequentie in België. Wanneer er te veel energie op het net aanwezig is, zal de frequentie stijgen, wat niet goed is. Te weinig energie kan er dan weer voor zorgen dat er een frequentiedip volgt. Met de industriële batterij kan je de frequentie op het net mee ondersteunen. Hiervoor stel je op bepaalde uren het vermogen van je batterijsysteem ter beschikking van Elia. We clusteren je batterij met andere batterijen in België zodat ze in groep kunnen acteren en de winst maximaliseren. Je blijft de nodige flexibiliteit behouden en bent niet gebonden aan je energieleverancier.
4
Industriële Batterijopslag voor bedrijven
Industriële Batterijopslag voor bedrijven

Onbalans

Het uitvallen van een elektriciteitscentrale, plotse weersverandering of ongeplande grote vraag naar energie kan ervoor zorgen dat er een overaanbod of energietekort op de markt komt.

Een industriële batterij kan hierop anticiperen en op die specifieke momenten injecteren in het net of energie afnemen van het net. Het inschatten van deze situaties is de sleutel tot een succesvol business model. Hiervoor werken we samen met partners die in België, Nederland en het VK reeds grootschalige batterijparken uitbaten. Zo ben jij zeker van je investering en heb je geen omkijk naar het batterijsysteem.
5
Industriële Batterijopslag voor bedrijven

Interesse in industriële Batterijopslag?

Wil je meer weten over onze mogelijkheden of ontvang je graag een offerte op maat? Contacteer ons, dan werken we samen een businesscase uit.

Stuur een bericht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwste activiteiten en inzichten.