Eco Technics voor doe het zelvers

Zelfbouwpakket voor zonnepanelen

Welkom op onze instructiepagina voor zelfbouwpakketten. In een mum van tijd zal jij kunnen genieten van goedkope stroom geproduceerd door je eigen zonnepanelen.

Op deze pagina kan je alle informatie terugvinden met betrekking tot de installatie van je eigen zonnepanelen. Bekijk zeker het filmpje op deze pagina, zo ben je snel weg met de nodige tips en tricks.

Eco Technics - Icoon

Tips and Tricks zelfbouwpakket

Enkele handige weetjes voor doe-het-zelfvers

We sommen hieronder enkele belangrijke punten op die je zeker moet weten alvorens te beginnen aan de installatie van je eigen zonnepanelen.

Bekijk de video

Video afspelen over Eco technics - groene energie - Zonnepanelen

Aandachtspunten bekabeling

Voordat u de bekabeling aansluit op de panelen dienen de kabels degelijk afgetaped te worden (elektrocutiegevaar). Indien u met meer dan één string werkt graag ook de verschillende strings op verschillende manier tapen. (zie vb foto). De + en – zijde moeten in verschillende kleuren getaped worden.

Afgewerkt ziet het er dan als volgt uit:

AC-kabels en DC-kabels dienen tot aan de plaats van de omvormer gebracht worden doormiddel van kabelgoot of pvc buizen (zie foto).

DC-kabels dienen steeds samen door het panelenveld te lopen.

Monofase omvormer: Max 13 panelen per string.

Driefasige omvormer: Max 16 panelen per string.

Bij mannelijke connector hoort vrouwtje. Bij vrouwelijke connector hoort het mannetje

Hoe de connector maken voor de aarding

Te bevestigen op een willekeurige plaats aan het panelenveld met een zelftapper. Indien u twee losstaande velden plaatst dient tussen de verschillende velden ook nog een verbinding gemaakt te worden.

Eco technics - Zonnepanelen voor elk dak

Heb je nog vragen?

Heb jij al een installatie van Eco Technics? Vind alle antwoorden in ons kenniscentrum. Of neem contact op met ons team, we helpen je met plezier verder!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwste activiteiten en inzichten.